Crăciunul este o perioadă a anului în care savurezi numeroase mâncăruri tradiționale, dar cine nu a simțit niciodată că a abuzat de acestea? Dacă vrei să eviți senzația de „burtă plină”, citește aceste sfaturi pentru o digestie mai bună de Crăciun!
1. Crăciunul nu ține 3 zile!
Crăciunul nu înseamnă mai multe zile, mai ales dacă îți cunoști limitele. Te poți bucura de aromele și deliciile Crăciunului la diverse petreceri și mese, dar dacă ai tendința de a avea probleme digestive, încearcă să nu mănânci totul în aceeași zi.
2. La început se mănâncă supa
Mănâncă supa la începutul mesei, înainte de pește, gustări sau pâine. Legumele din supă au un efect de sațietate.
3. Alege legumele
Alege legume cum ar fi broccoli, conopidă, spanac, morcovi sau dovleac. Aceste vitamine și minerale sunt esențiale. De asemenea, nu folosi multă sare. Sarea nu este bună pentru tensiunea arterială și te face să bei mai multe băuturi alcoolice și zaharoase.
4. Evită să sari peste mese
Este obișnuit să se întâmple acest lucru de sărbători, dar când uiți să mănânci scade nivelul de zahăr din sânge ceea ce declanșează și mai mult apetit.
5. Mănâncă mai încet
Creierul tău percepe că te-ai săturat de-abia după 20 de minute. Mâncatul mai încet te va ajuta și va aduce beneficii și digestiei.
6. Reinventează dulciurile
Folosește rețetele tradiționale și reinventează-le schimbând ingredientele cu opțiuni mai bune. De exemplu, înlocuiește zahărul cu zahărul brun. În loc de făină albă, încearcă alte tipuri de făină precum cea de spelta. Aceasta este cunoscută sub numele de grâu roșu, este mai bogată din punct de vedere nutrițional decât grâul. Are puțin gluten și multe minerale precum magneziu și fier. Ajută la digestie și colesterol. În loc de lapte poți folosi băutură de ovăz, iar în loc de ciocolată poți folosi ciocolată neagră. Este mai sănătoasă și mai hrănitoare. Tortul, brownies, ciocolata caldă și multe altele pot fi reinventate.
7. Mai multe nuci și fructe
Caută pe internet brad de Crăciun cu fructe. Vei surprinde întreaga familie. Modul în care aranjezi strugurii, ananasul, afinele, portocalele, mandarinele și merele face diferența. Profită și de grăsimile bune pe care le poți găsi în fructele uscate precum nucile de pin, alunele, migdalele și nucile.
8. Kyo-Dophilus este aliatul tău
Nu trebuie să simți senzația de balonare. Pentru a avea o digestie mai bună de Crăciun, poți completa masa cu probiotice: enzimele Kyo-Dophilus îmbunătățesc digestia dificilă, combat disconfortul intestinal și restabilesc flora intestinală. Bacteriile probiotice sunt esențiale pentru sănătatea intestinală.
9. Fă mișcare cu întreaga familie
Nopțile la film și după-amiezele pe canapea sunt deja tradiții pentru multe familii. De ce să nu inovezi anul acesta și să faci o ieșire de Crăciun în familie? Este o modalitate excelentă de a stimula digestia după orice masă.
O digestie mai bună de Crăciun cu Kyo-Dophilus
Secretul formulei Kyo-Dophilus constă în selectarea principalelor tulpini de bacterii probiotice. Echilibrul microflorei intestinale menține sănătatea și te va ajuta să ai o digestie mai bună de Crăciun!