Nutritie functionala

Nutritie functionala

Suntem cu totii unici, cu propriul nostru bagaj genetic, istoric medical, stil de viata si profil emotional - fiecare dintre noi necesita o strategie personalizata pentru a atinge si mentine o stare de sanatate optima.

Considerat de multi ca fiind Nutritia secolului 21, Nutritia functionala nu mai este doar o tendinta care a inceput in Statele Unite. De asemenea, nu este numai viitor anticipat in tari precum Brazilia sau Italia. Nutritia functionala este in prezent Si cel mai fantastic dintre toate este ca ... functioneaza!

Cum functioneaza? Sa vedem. In primul rand, vi-l prezentam pe Mark Hyman, un medic din America de Nord si unul dintre cei responsabili de curentul medical al Medicinii Functionale, care va fi dat nastere unei Nutritii Functionale. Mark Hyman, cel mai bine vandut autor al New York Times, laudat de personalitati precum fostul presedinte american Bill Clinton: „Sper ca noua carte a doctorului Hyman sa va inspire atat de mult cum m-a inspirat si pe mine”. Marc sustine medicina focusata pe pacient si nu pe boala. Si asa functioneaza si Nutritia functionala.

Ai colesterol ridicat? Un expert care lucreaza in domeniul nutritiei functionale va avea un drum lung de parcurs inainte de a se gandi la prescrierea oricarui lucru. De ce aveti colesterol ridicat? Care sunt cauzele? Si analizele, ce spun? Exista valori in afara standardul de referinta? Dar standardele de referinta (folosite pentru toata lumea) vor fi, de asemenea, referintele dvs. Cum ar trebui sa fie dieta ta? Oare alimentele recomandate de obicei celor care doresc sa isi regleze colesterolul sunt potrivite si pentru tine?

In Nutritie Functionala, se presupune ca alimentele ingerate va afecteaza corpul la nivel celular. Sau, exista mii de molecule pline de informatii in fiecare imbucatura. Iar aceste molecule care intra in corpul tau vor afecta comportamentul celulelor tale si felul in care te simti. Alimentele si substantele nutritive sunt de fapt capabile sa moduleze functiile corpului, organelor, inclusiv functiile hormonale si genetice. Si acest lucru raspunde la intrebarea obisnuita: „Tin exact aceeasi dieta ca si cel mai bun prieten al meu. El a pierdut 5 kilograme si eu inca nimic. De ce?”

Fiecare persoana este o persoana. Si aceasta regula este sacra pentru Nutritia Functionala. Fiecare persoana are o individualitate chimica, iar acest lucru inseamna ca fiecare persoana este unica, reflectand o genetica unica.

Astfel este usor sa distingem un profesionist cu competente in Nutritie Functionala. Este cel care va priveste in intregime si vede in produsele alimentare mai mult decat o sursa de calorii. Este cel care se uita la tine cautand alte semne inrudite - parul si unghiile slabe? Este cel care coreleaza stilul de viata, stresul, identifica nevoile, inflamatiile, intoxicatiile. Este cel care intervine dupa diagnosticul general. El este cel care nu se uita numai la boala. Mai intai, se uita la tine.

Vezi toate articolele >>Lasă un comentariu