Plan de antrenament cu benzile de fitness

230

Benzile de fitness sunt echipamente care îți permit să adaugi rezistență mișcărilor tale, sporind astfel forța, stabilitatea și rezistența.

Sunt simple echipamente de antrenament cu un potențial enorm. Versatilitatea lor este unul dintre principalele avantaje. Sunt folosite în exercițiile de încălzire, dar sunt și aliați grozavi pentru antrenamente mai complete.

De ce să le alegeți ca alternativă la greutăți?

Antrenamentul cu greutăți sau gantere este o soluție foarte comună pentru a întări mușchii sau chiar pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Totuși, atunci când exercițiile sunt efectuate incorect și nu se respectă postura, riscul de accidentare crește.

Benzile de fitness au avantajul de a solicita mai puțină forță. Cu toate acestea, activitatea musculară este similară cu antrenamentul cu greutăți. Folosind mai puțină forță, îți protejezi mai mult articulațiile și reduci posibilitatea de rănire sau agravare. Aceste echipamente sunt utilizate mult și în reabilitare, în special în exerciții de mobilitate și întindere. Un alt mare avantaj este personalizarea pe care benzile de fitness o garantează la antrenament.

Disponibile în diverse mărimi și pentru diferite niveluri de rezistență – soft, medium și hard, se adaptează diferitelor tipuri de sportivi. Îți permit și să ridici nivelul de pregătire. O bandă de fitness nu face minuni, dar adevărul este că o bandă de fitness este suficientă pentru a putea face un antrenament complet. Fără aparate, fără greutăți, oriunde. Hai să încercăm!

7 exerciții cu benzile de fitness

Există mult mai multe exerciții pe care le poți face cu benzi de fitness. Le-am selectat pentru a te ajuta să integrezi benzile de fitness în rutina ta de antrenament. Cu aceste benzi și aceste șapte exerciții, îți poți încălzi, tonifia și modela picioarele și fesierii! Antrenament bun!

Exercițiul 1: Ridicare laterală în picioare

Așează banda de fitness în jurul coapselor, deasupra genunchilor. Stai drept, încrucișează-ți mâinile și acordă atenție coloanei vertebrale: coloana vertebrală și gâtul drepte și aliniate. Deschide piciorul stâng și revino în poziția inițială. Apoi repetă același lucru cu piciorul drept. Pentru cele mai bune rezultate, fă 3 seturi de 10 repetări; odihnește-te timp de aproximativ 5 până la 10 minute.

Recomandare: Bandă de fitness soft și/sau medium

Exercițiul 2: Extensia fesierilor în picioare

Stând în picioare, stai drept. Împreunează-ți mâinile și ține-ți gâtul drept. Poți ajusta benzile când ridici piciorul. Dacă plasezi banda sub genunchi, gradul de dificultate în efectuarea exercițiului va scădea deoarece va fi mai ușor să ridici piciorul. Balansează-ți piciorul drept înapoi și revino în poziția inițială. Repetă și fă același exercițiu cu piciorul stâng.

Recomandare: Bandă de fitness soft și/sau medium

Exercițiul 3: Fandări cu greutatea corporală

Stai drept, cu mâinile în față împreunate, gâtul drept. Coboară încet corpul. Fă un pas înainte cu piciorul drept și îngenunchează. Simultan, genunchiul stâng cade pe podea. Apoi ridică mai întâi piciorul stâng și continuă cu piciorul drept pentru a reveni în poziția inițială.

Recomandare: Bandă de fitness medium și/sau hard

Exercițiul 4: Podul pentru fesieri

Relaxează-te, ține-ți gâtul drept și stai pe un scaun confortabil. Deschide-ți picioarele folosind puterea fesierilor. Vei simți mușchii din zona feselor „arzând”. Pentru cele mai bune rezultate, exersează acest exercițiu în 3 seturi de 10 repetări.

Recomandare: Bandă de fitness medium și/sau hard

Exercițiul 5: Abducția șoldului

Stai pe mâini și pe genunchi pe podea; mâinile în linie cu umerii și genunchii în linie cu șoldurile. Poți face exercițiul pe podea sau pe o saltea. Așează banda de fitness în jurul picioarelor, ușor deasupra genunchilor. Apoi, ridică piciorul stâng, departe de restul corpului; ridică genunchiul stâng în lateral. Revino în poziția de inițială. Repetă de câte ori este necesar și definit în planul tău de antrenament. Schimbă piciorul.

Recomandare: Bandă de fitness medium și/sau hard

Exercițiul 6: Kickback pentru fesieri

Pune-te jos în patru labe, cu coloana dreaptă, contractează mușchii abdominali. Execută extensia piciorului stâng înapoi și în sus până când coapsa este paralelă cu podeaua. Strânge fesierii în vârful mișcării. Revino în poziția inițială. Repetă și alternează exercițiul cu piciorul drept.

Recomandare: Bandă de fitness medium și/sau hard

Exercițiul 7: Ridicarea cvadricepsului

Întinde-te pe spate, cu picioarele pe podea, depărtate la lățimea șoldurilor. Contractează abdomenul și fesierii în timp ce apeși călcâiele pentru a ridica zona pelviană de pe podea. Genunchii ar trebui să fie îndoiți la 90 de grade. Asigură-te că genunchii nu se ating unul de altul. Împinge încet genunchii împotriva benzii de fitness pentru a-i menține în linie cu umerii și picioarele în timpul mișcării. Revino în poziția inițială, fără să se atingă. Repetă.

Recomandare: Orice bandă de fitness

7 exerciții cu benzi de fitness
Avem 3 benzi de rezistență pe care le poți folosi oriunde pentru a-ți duce antrenamentul la nivelul următor. Atunci nu spune că nu te-am avertizat!

Avem trei benzi de fitness disponibile, cu diferite niveluri de rezistență – soft, medium și hard – pentru a se potrivi tuturor tipurilor de sportivi, de la începători până la sportivii mai experimentați. Spre deosebire de unele benzi din latex, benzile GoldNutrition au un sistem de cauciuc antiderapant în interior. De aceea nu vor aluneca în timpul exercițiilor. Le poți cumpăra separat sau în set de 3.

 Banda elastica fitness

Banda elastica fitness

Benzile elastice de fitness GoldNutrition sunt un aliat excelent pentru a-ți personaliza ...
35.01 lei
 Set 3 benzi elastice fitness lungi

Set 3 benzi elastice fitness lungi

Benzile elastice de fitness GoldNutrition sunt un aliat excelent pentru a-ți personaliza ...
85.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
GOLDNUTRITION EEC SRL © Copyright 2022. All rights reserved.
Close