Modul în care focusul și concentrarea îmbunătățesc performanța sportivă

1.1K

Focusul și concentrarea sunt cu siguranță printre cuvintele cele mai rostite de antrenori și alți experți în performanță. În general, în sport, dar și în viață, este dificil să duci la bun sfârșit sarcinile atunci când nu te poți focusa și concentra. Focusul este punctul central al atenției, iar concentrarea reprezintă capacitatea de a acționa prin focus. Focusul susține concentrarea, iar ambele pot fi decisive în linia de sosire. Focusul și concentrarea reprezintă jumătate din drumul către atingerea obiectivelor planificate și dorite.

Totuși, nu întotdeauna este ușor să fii focusat și concentrat pe evenimentele competitive. Sportivii mai experimentați au un avantaj deoarece se antrenează în mod regulat sau ar trebui să se antreneze în mod regulat și includ și aceste tehnici în antrenamentele lor. Cu toate acestea, deși există dovezi că acestea îmbunătățesc rezultatele sportive, nu este ușor pentru toată lumea să alerge, focusându-se și concentrându-se pe obiective.

Există numeroase lucruri care te pot distrage

Suntem expuși permanent la multe distrageri care ne abat de la obiectivele noastre.

Exemple de distrageri interne:

  • Oponenții mei sunt într-o formă mai bună?
  • Care sunt planurile lor?
  • Mi-e teamă că nu voi putea.

Exemple de distrageri externe:

  • Caracteristicile vremii și ale terenului pe care se ține proba;
  • Zgomotul de la oamenii care urmăresc cursa.

În primul rând, este important să identifici ce îți distrage cel mai mult atenția pentru a determina cele mai bune modalități și tehnici de focusul și concentrare care le pot combate. În timp ce ești distras să te gândești la performanța colegului tău, uiți de postura pe care ar trebui să o menții pentru o performanță mai bună.

Concentrează-te pe postură

Postura este modul în care ne mișcăm întregul corp. Prin urmare, afectează performanța oricărui atlet, fie el de performanță sau începător. Adevărul este că unele abateri posturale sunt deseori detectate, printre cele mai răspândite fiind postura anterioară a capului. Este o postură incorectă care provoacă dureri de cap, durere și limitarea mișcării cervicale și tulburări ale mușchilor scheletici.

Focusul pe o postură bună este o măsură de sănătate și este, de asemenea, foarte utilă în sport. Când ne concentrăm pe o postură bună, reducem posibilitatea de rănire.

Pentru fiecare sport există posturi adecvate. De exemplu, dacă alergi poți urma sfaturile următoare care te vor ajuta să alergi mai eficient:

  • Ține spatele drept și umerii relaxați. Nu te lăsa pe spate.
  • Lăsă brațele să se balanseze în față și în spate de-a lungul părților laterale ale corpului, păstrând trunchiul stabil.
  • Nu-ți mișca necontrolat brațele pentru a te împinge în față. Nu strânge pumnii în timp ce alergi. Aceste măsuri evită risipa de energie, mișcările inutile și contraproductive ale corpului.
  • Ține-ți picioarele ușoare când atingi solul. La fiecare pas, alternează între călcâi și mijlocul piciorului, apoi rotește-l spre degetele picioarelor în timp ce calci cu celălalt picior. Pentru un plus de forță, împinge suplimentar cu degetele de la picioare.
  • Menține întregul corp relaxat, în special mușchii care nu sunt direct implicați în alergare.

5 sfaturi pentru focusul și concentrare mai mare

Cuvinte pozitive: dacă te focusezi pe cuvinte precum „voi reuși”, „voi rezista”, vei înlocui curând ideile negative și pesimiste.

Respirația: Inspirația și expirația liniștită au ca efect calmarea minții și îmbunătățirea concentrării. Încearcă să expiri și să-ți imaginezi că scapi de toate lucrurile care te distrag.

Control vizual: concentrează-ți atenția pe cursă și obiectiv.

Prezent: nu suferi anticipat. Ce se întâmplă dacă mă împiedic sau mă rănesc? Va alerga colegul meu mai repede? Focusează-te pe prezent, pe ceea ce se întâmplă acum și nu pe ceea ce s-ar putea întâmpla.

Suplimente: Există suplimente care pot susține focusul și concentrarea la antrenament. GABA sau magneziu sunt doar câteva dintre exemple. Ia în considerare includerea lor în planul tău nutrițional!

Acum că ești focusat și concentrat, ce zici să te abonezi la Newsletter-ul nostru? Află tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți performanța!

 Supliment pentru imbunatatirea somnului si reducerea strarilor de anxietate GABA, GoldNutrition, 60 capsule

Supliment pentru imbunatatirea somnului si reducerea strarilor de anxietate GABA, GoldNutrition, 60 capsule

Insomnii? Stres şi anxietate? Avem pentru tine GABA. Supliment ideal pentru a obṭine un efect cerebral relaxant, fiind o bună strategie în a ajuta în lupta împotriva stresului, a tensiunii ...
51.50 lei
 Magneziu lichid 250 mg, GoldNutrition, 10 fiole

Magneziu lichid 250 mg, GoldNutrition, 10 fiole

Magneziul este indicat pentru prevenirea crampelor, îmbunătățirea funcției musculare în timpul efortului și reducerea oboselii și ...
65.00 lei
 Magneziu, GoldNutrition, 60 capsule vegetale

Magneziu, GoldNutrition, 60 capsule vegetale

Oboseala, iritabilitatea, crampele şi anxietatea sunt unele din simptomele pe care le simṭi de obicei? Probabil problema ta este lipsa de ...
48.00 lei
 Zinc, magneziu si vitamina B6, GoldNutrition ZMA, 90 capsule

Zinc, magneziu si vitamina B6, GoldNutrition ZMA, 90 capsule

Doreşti să te antrenezi la cel mai înalt nível, ai grijă la alimentaṭie dar în continuare ai o recuperare lentă şi crampe? Iată produsul nostru ZMA cu micronutrienṭi (zinc, magneziu şi ...
94.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
GOLDNUTRITION EEC SRL © Copyright 2022. All rights reserved.
Close