Antrenamentul personalizat: 7 avantaje ale antrenamentului cu antrenor personal

357

Antrenamentul personalizat se potrivește bine cu zicala: „singuri mergem mai repede, împreună mergem mai departe”. În contextul antrenamentelor, rapiditatea este adesea inamicul binelui. Când vrei să mergi mai departe, un antrenor personal poate face diferența.

De la asigurarea rezultatelor până la dezvoltarea planurilor de antrenament personalizate care îți protejează sănătatea, antrenorul personal poate fi cea mai bună investiție. Un profesionist cu experiență și atestat te va ajuta să faci modificările necesare pentru a-ți optimiza performanța sportivă.

1. Motivația

Uneori ai nevoie de o „împingere” pentru a-ți atinge obiectivele de antrenament, iar antrenorul personal poate fi piesa cheie. Antrenorul personal te ajută să definești și să stabilești obiective – reale și concrete. Asigură-te că sunt îndeplinite. El te încurajează, motivează, îți transmite putere în cele mai dificile momente printr-un program de antrenament personalizat.

2. Antrenează-te mai mult

Aceasta este concluzia unui studiu publicat în Journal of Sports Science and Medicine.

Cercetătorii au decis să evalueze eficacitatea antrenorului personal, iar rezultatele sunt lămuritoare. Ei sugerează că antrenamentul personalizat este „o metodă eficientă pentru schimbarea atitudinilor și, astfel, creșterea cantității de activitate fizică”. Studiul a mai arătat că „utilizarea tehnicilor de rezolvare a problemelor (de către antrenorul personal) este valoroasă pentru schimbarea cu succes a comportamentului”.

3. Siguranța mai mare

O simplă genuflexiune este o mișcare esențială în viața de zi cu zi. Specialiștii Academiei de Medicină Sportivă din America de Nord subliniază că trebuie să ai capacitatea să o poți realiza la 8 și 80 de ani. Se pare că este o mișcare de bază și simplă. Cine știa că execuția ei presupune că aproximativ 200 de mușchi lucrează în sinergie?

O genuflexiune poate ajuta astfel la întărirea întregului corp, atât timp cât se face corect și în siguranță. Prezența unui antrenor personal garantează executarea corectă a mișcărilor, prevenind accidentările care pot fi mult mai costisitoare.

4. Oportunitatea de a învăța

Trebuie să-ți amintești că antrenorul personal nu este doar acolo pentru a te obliga să muncești mai mult și să transpiri de două ori mai mult. Acesta este un profesionist specializat care are cunoștințe de fiziologie și mișcare. De asemenea, te poate ajuta cu sfaturi de nutriție și suplimente, definite împreună cu nutriționistul. Antrenorul tău personal știe că nu există rezultate consistente fără suplimente nutriționale. În loc să-l consulți pe Dr. Google, antrenorul personal are avantajul de a te cunoaște și de a defini obiective și planuri personalizate, în funcție de caracteristicile și nevoile tale.

5. Varietatea de exerciții

Există studii care concluzionează că cu cât antrenamentul este mai divers, cu atât motivația este mai mare. Un antrenor personal poate introduce mișcări în rutina ta de antrenament personalizată care îți vor provoca abilitățile și reduce șansele unui antrenament monoton.

6. Sănătatea mintală

Este nevoie de doar 150 de minute de exerciții pe săptămână pentru a obține beneficii în tulburările de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea. Exercițiile fizice sunt un fel de anxiolitic natural, după cum spun studiile, iar antrenorul personal are această percepție și poate ajusta antrenamentul la ritmul și condiția ta psihologică. Antrenorul personal te poate ajuta să-ți sporești încrederea în tine prin exerciții fizice.

7. Situații speciale

În caz de accidentări, sarcină, boli cronice și alte situații în care este prescris antrenamentul, antrenorul personal poate ajuta la crearea unui antrenament personalizat specific. Există exerciții pentru ameliorarea durerii pentru persoanele cu poliartrită reumatoidă. În timpul sarcinii, este posibil să se schițeze un plan de antrenament pentru un travaliu mai rapid și mai puțină nevoie de inducție. Seniorii, în schimb, pot beneficia de exerciții de conștientizare posturală, respirație și mobilitate articulară. Un antrenor personal este aliatul tău de antrenament, care se adaptează pentru tine și numai pentru tine.

 Banda elastica fitness

Banda elastica fitness

Benzile elastice de fitness GoldNutrition sunt un aliat excelent pentru a-ți personaliza ...
35.01 lei
 Set 3 benzi elastice fitness lungi

Set 3 benzi elastice fitness lungi

Benzile elastice de fitness GoldNutrition sunt un aliat excelent pentru a-ți personaliza ...
85.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
GOLDNUTRITION EEC SRL © Copyright 2022. All rights reserved.
Close